Kuten jo aikaisemmin kerroin media on iso osa meidän arkea. On hyvä tietää miten sitä tulisi myös hyödyntää esimerkiksi omassa ammatissaan.
 
Tänään käsittelimme Digitaaliset mediat työvälineinä-kurssin toisella luennolla mm. median hyödyntämistä oppimisessa, tekijänoikeuksia ja median mobiilisuutta. Yksi aihepiiri jäi kuitenkin erityisesti mieleeni, median hyödyntäminen oppimisessa ja Hole In The Wall eli
HiWEL, projekti.
 
Perehdyimme Hole In The Wall-Projektiin. Tiivistettynä projekti kohdistuu Intiaan, missä esimerkiksi köyhällä maaseudulla ei ole lainkaan opettajia, koske he lähtevät töiden perässä kaupunkeihin. Lapset eivät maaseudulla saa opetusta, jolloin syrjäytymisen ja köyhyyden oravan pyörä saa jatkoa. Hole in The Wall –projektin tarkoituksena on ”virtuaalisen liitutaulun” avulla antaa lapsille mahdollisuus oppia. Itse en ollut aikaisemmin kuullut projektista.
 
Käytännössä tämä Hole In The Wall, tarkoittaa reikää seinässä. Se myös kirjaimellisesti toteutettiin. Keskelle kylää seinään tuotiin tietokone nettiyhteydellä kaikkien kyläläisten vapaaseen käyttöön. Erityisesti lapset olivat olleet tästä kiinnostuneita.
 
Projektin tulokset yllättivät itsenikin. Aluksi olin hieman skeptinen ajatuksen suhteen, että onko tietokone nyt niin suuri apua, olisiko sillä rahalla saatu jotain enemmän aikaiseksi?!? Erityisesti lapset olivat vain muutaman kuukauden aikana oppineet median lukutaitoa, englannin kieltä, matematiikkaa, luonnontieteitä… myös heidän sosiaaliset taidot kehittyivät. Toivottavasti projektin tulokset pitävät paikkansa. Hieno juttu.
 
Testauskerran jälkeen tietokoneita on viety yli 300 kylään nettiyhteydellä varustettuna, tuloksien mukaan jo yli 300 000 lasta on hyötynyt tietokoneesta.. toivottavasti projektia jatketaan vielä yes
 
Alla linkkejä ja lisätietoa projektista.
 
http://www.ted.com/talks/sugata_mitra_shows_how_kids_teach_themselves.html
 
http://www.hole-in-the-wall.com/